• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 04 35 450

LAGERTECHNIEK | LAGERS

SKF Groefkogellagers

SKF enkele rij groefkogellagers, hebben diepe ononderbroken “raceway” groeven. Deze “raceway” groeven hebben dichte osculatie met de kogels, waardoor de lagers zoal radiale als axiale druk in beiden directies aankunnen.

Deze diepe groefkogellagers zijn bijzonder veelzijdig. Ze zijn simpel in design, niet deelbaar, geschikt voor hoge tot zeer hoge snelheden en zijn uitermate robuust. Tevens hebben ze vrijwel geen onderhoud nodig. 

SKF Hoekcontactkogellagers

Hoekcontactkogellagers hebben loopbanen in de binnen- en buitenringen die ten opzichte van elkaar in de richting van de hartlijn van het lager verschoven liggen. Dit betekent dat zij met name geschikt zijn voor gecombineerde belastingen, dat wil zeggen gelijk optredende radiale en axiale belastingen. Het axiale draagvermogen van hoekcontact-kogellagers neemt toe naarmate de contacthoek toeneemt. De contacthoek wordt gedefinieerd als de hoek tussen de lijn die de contactpunten van de kogel en de loopbanen in de radiale vlakte verbindt (waarlangs de belasting wordt overgebracht van de ene naar de andere loop- baan) en de lijn die loodrecht op de hartlijn van het lager staat. Hoekcontactkogellagers van SKF worden geproduceerd in een groot aantal verschillende uitvoeringen en afmetingen. De hoekcontact-kogellagers die veel worden gebruikt in de werktuigbouw zijn: • eenrijige hoekcontactkogellagers • tweerijige hoekcontactkogellagers • vierpuntslagers • tweerijige looprollen.

SKF Tweerijige zelf instellende kogellagers

SKF zelf instellende kogellagers hebben twee rijen met ballen en een gedeelde “sphered raceway” in de buitenste ring. De lager is ongevoelig voor hoekige uitlijning in de schacht ten opzichte van de behuizing.

SKF zelf instellende kogellagers genereren minder frictie dan elk ander type kogellager, wat er voor zorgt dat ze koeler blijven ook bij hoge snelheden.

SKF Cilinderlagers

SKF produceert cilinderlagers in een groot aantal verschillende uitvoeringen en afmetingen. Het merendeel betreft eenrijige lagers met een kooi, die in deze catalogus zijn opgenomen. Een- en tweerijige volrollige lagers (zonder kooi) completeren het standaardassortiment van SKF. Lagers met een kooi kunnen hoge radiale belastingen opnemen en werken bij hoge toerentallen. Volrollige lagers zijn geschikt voor zeer hoge radiale belastingen bij relatief lage toerentallen. Voor cilinderlagers van SKF vormen de rollen een essentieel onderdeel. De geome-trie, het zogenaamde logaritmische profiel, zorgt voor een optimale spanningsverdeling in het lager. De verbeterde oppervlaktegesteldheid zorgt voor een optimale smeerfilmopbouw en voor een optimale afwikkeling van de rollen. Deze verbeteringen ten opzichte van de traditionele uitvoering bieden een grotere mate van bedrijfszekerheid en een geringere gevoeligheid voor scheefstelling. Behalve het standaardassortiment bevat het omvangrijke SKF assortiment: • eenrijige stalen of hybride cilinderlagers voor hoge precisie • tweerijige stalen of hybride cilinderlagers voor hoge precisie • cilinderlagers en lagerunits voor aspotten voor treinen • eenrijige cilinderlagers voor tractiemotoren • afgedichte en niet-afgedichte meerrijige cilinderlagers voor walswerken • steunlagers voor koud walserijen van het clustertype • rollen voor continu gietmachines.

SKF Tweerijige tonlagers

Tweerijige tonlagers hebben twee rijen rollen met een gemeenschappelijke bolvormige loopbaan in de buitenring. De twee loopbanen van de binnenring staan onder een hoek schuin met de hartlijn van de as. De lagers kunnen zich instellen en zijn daardoor ongevoelig voor scheefstelling van de as ten opzichte van het huis en voor doorbuigening van de as. Tweerijige tonlagers van SKF zijn toonaangevend qua uitvoering en kunnen niet alleen hoge radiale belastingen maar ook axiale belastingen in beide richtingen opnemen. Het standaardassortiment tweerijige tonlagers van SKF bestaat uit • niet afgedichte lagers • afgedichte lagers • lagers voor schudzeven. Naast het standaardassortiment levert SKF ook diverse tweerijige tonlagers voor speciale toepassingen.

SKF Lagerhuizen

SNL lagerhuizen van SKF zijn toepasbaar voor verschillende soorten lagers en afdichtingen in de range van 20 tot 160mm. Onze lagerhuizen bieden meerdere additionele opties, bijvoorbeeld boringen voor smering en monitoring met sensoren. De combinaties zijn vrijwel oneindig. SNL lagerhuizen van SKF zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer voor een hoge mate van trekvastheid. 

Voor toepassingen waar extra treksterkte noodzakelijk is leveren we tevens lagerhuizen van nodulair gietijzer.

SKF Kegellagers

SKF produceert kegellagers in een groot aantal uitvoeringen en maten voor allerlei verschillende toepassingen. De meest voorkomende kegellagers zijn opgenomen in deze catalogus • eenrijige kegellagers • gepaarde eenrijige kegellagers De tweerijige en vierrijige kegellagers, die vooral worden gebruikt voor lageropstellingen voor walswerken, maken het uitgebreide standaardassortiment van SKF compleet. SKF produceert ook afgedichte, gesmeerde en vooraf afgestelde eenheden op basis van kegel- lagers, zoals • wiellagereenheden voor personenauto’s • wiellagereenheden voor vrachtwagens • wielaslagereenheden voor railvoertuigen.

SKF Y-lagereenheden

SKF Y-lagereenheden bieden ontwerpers een ongekende vrijheid in mogelijkheden op het gebied van lagertechniek, zonder concessies te heven doen. Duisters heeft verschillende Y-lagereenheden in het programma opgenomen. Vanwege de veelzijdigheid en lage kosten worden Y-lagereenheden in vele branches toegepast. 

Het SKF Y-lager assortiment is breed en verdeeld in leverbaar in drie verschillende materialen. Elk voor eigen specifieke toepassingen met verschillende mate van belastbaarheid en smeringsmogelijkheden. 

INA Y-lagereenheden

INA Y-lagerblokken en lagereenheden leveren we in verschillende soorten en maten. De lagerblokken zijn gemaakt uit gietijzer en bestaan uit een stuk. Voor zwaardere toepassingen leveren we tevens lagerblokken gemaakt van nodulair gietijzer. De lagereenheden zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en zijn kant en klaar voor gebruik. 

SKF Naaldlagers

Naaldlagers hebben ondanks een kleine diameter een hoge belastingcapaciteit door hun cilindrische vorm. Hierdoor zijn naaldlagers met name geschikt indien de radiale ruimte beperkt is. SKF naaldlagers leveren we in verschillende uitvoeringen en met een brede range in afmeting. 

INA Naaldlagers

Bent u opzoek naar meer informatie over deze rubriek. Neem alstublieft contact met ons op, wij informeren u graag. Binnenkort vindt u hier de informatieve tekst. onze excuses voor het ongemak.

SKF Looprollen

Dit type lager heeft een dikke ring aan de buitenzijde, waardoor SKF looprollen geschikt zijn voor toepassing met hoge radiale belasting. Ze vertonen geen vervorming en reduceren puntbelasting stress. SKF looprollen worden kant en klaar voor montage geleverd (gesmeerd en afgedicht).

SKF Taatslagers

Cilindertaatslagers zijn geschikt voor opstellingen die hoge axiale belastingen moeten opnemen. Zij maken starre asondersteuningen mogelijk, zijn relatief ongevoelig voor stootbelastingen en vragen een minimale inbouwruim- te. Standaard zijn zij verkrijgbaar als enkelzijdig werkende lagers en kunnen alleen axiale belastingen in één richting opnemen. Cilindertaatslagers zijn eenvoudig van vorm en zijn verkrijgbaar in een eenrijige uitvoering en in een tweerijige uitvoering. De lagers van de series 811 en 812 worden meestal gebruikt wanneer kogeltaatslagers onvoldoende draagvermogen bieden. Het manteloppervlak van de rollen is naar de einden toe iets gebogen waardoor schadelijke kantbelastingen aan de roleinden wordt voorkomen. De lagers zijn uitneembaar en de afzonderlijke componenten kunnen afzonderlijk worden gemonteerd.

SKF Kogelgewricht lagers

Kogelgewricht lagers zijn standaard uitgevoerde kant en klare mechanische componenten, geschikt voor multi directionele, zelf uitlijnende bewegingen. De binnenste ring heeft een bolvormige convexe buitendiameter, terwijl de buitenste ring een navenant concave binnendiameter heeft. 

De belasting van deze lagers kan statisch zijn. Maar ook oscillerend of trillend bij relatief lage frequenties.

SKF Glijlagers

Bent u opzoek naar meer informatie over deze rubriek. Neem alstublieft contact met ons op, wij informeren u graag. Binnenkort vindt u hier de informatieve tekst. onze excuses voor het ongemak.

Stieber vrijlooplagers

Bent u opzoek naar meer informatie over deze rubriek. Neem alstublieft contact met ons op, wij informeren u graag. Binnenkort vindt u hier de informatieve tekst. onze excuses voor het ongemak.