• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 04 35 450

SKF LAGERS | LAGERTECHNIEK

SKF kogellagers uit voorraad geleverd

Duisters techniek levert alle SKF kogellagers binnen een dag direct uit voorraad. Vandaag besteld is morgen in huis. Meer informatie over alle soorten SKF lagers vindt u op deze website. Kunt u de lager die u zoekt hier niet direct vinden, neem dan contact op voor advies over de het kopen van de juiste SKF lagers.

SKF lagers webshop

Wilt u specifieke SKF kogellagers kopen en heeft u deze snel nodig, dan kunt u deze direct bestellen via een van online webhops. Maak een keuze uit de verschillende SKF kogellagers en klik op webshop om direct in de juiste shop voor de juiste SKF kogellagers te komen.

SKF lineiar geleiding webshop

Lineair geleiding rails en assen maken we voor u geheel op maat in onze eigen SKF productieafdeling. U kunt kiezen voor vele maten en diameters.

Graag adviseren wij u voor de juiste keuze kogellager of lineair geleiding. U kunt ons tijdens kantooruren bellen of u kunt ons een mail sturen.

 

SKF Groefkogellagers

SKF enkele rij groefkogellagers zijn kogellagers met diepe ononderbroken “raceway” groeven. Deze “raceway” groeven hebben dichte osculatie met de kogels, waardoor de groefkogellagers zowel radiale als axiale druk in beiden directies aankunnen.

Deze diepe kogellagers zijn bijzonder veelzijdig. De SKF groefkogellagers zijn simpel in design, niet deelbaar, geschikt voor hoge tot zeer hoge snelheden en zijn uitermate robuust. Tevens hebben deze SKF groefkogellagers vrijwel geen onderhoud nodig.

Duisters levert de SKF groefkogellagers direct uit voorraad.

SKF Hoekcontactkogellagers

Hoekcontactkogellagers hebben loopbanen in de binnen- en buitenringen die ten opzichte van elkaar in de richting van de hartlijn van het lager verschoven liggen. Dit betekent dat de SKF kogellagers met name geschikt zijn voor gecombineerde belastingen, dat wil zeggen gelijk optredende radiale en axiale belastingen.

Het axiale draagvermogen van hoekcontact-kogellagers neemt toe naarmate de contacthoek toeneemt. De contacthoek is de hoek tussen de lijn die de contactpunten van de kogel en de loopbanen in de radiale vlakte verbindt (waarlangs de belasting wordt overgebracht van de ene naar de andere loop- baan) en de lijn die loodrecht op de hartlijn van het de koggellager staat.

Hoekcontactkogellagers van SKF worden geproduceerd in een groot aantal verschillende uitvoeringen en afmetingen. Deze SKF kogellagers, die veel worden gebruikt in de werktuigbouw zijn:  eenrijige hoekcontactkogellagers, tweerijige hoekcontactkogellagers, vierpuntslagers of tweerijige looprollen.

Duisters levert deze SKF hoekcontact kogellagers direct uit voorraad

Tweerijige zelf instellende SKF kogellagers

Zelf instellende SKF kogellagers hebben twee rijen met kogels en een gedeelde “sphered raceway” in de buitenste ring. De SKF kogellager is ongevoelig voor hoekige uitlijning in de schacht ten opzichte van de behuizing.

SKF zelf instellende kogellagers genereren minder frictie dan elk ander type kogellager, wat er voor zorgt dat ze koeler blijven ook bij hoge snelheden.

Duisters levert deze SKF kogellagers direct uit voorraad.

SKF Cilinderlagers

SKF produceert cilinderlagers in een groot aantal verschillende uitvoeringen en afmetingen. Het merendeel betreft eenrijige kogellagers met een kooi. Een- en tweerijige volrollige lagers (zonder kooi) completeren het standaardassortiment van SKF. Kogellagers met een kooi kunnen hoge radiale belastingen opnemen en werken bij hoge toerentallen. Volrollige kogellagers zijn geschikt voor zeer hoge radiale belastingen bij relatief lage toerentallen.

Voor cilinderlagers van SKF vormen de rollen een essentieel onderdeel. De geometrie, het zogenaamde logaritmische profiel, zorgt voor een optimale spanningsverdeling in de kogellager. De verbeterde oppervlaktegesteldheid zorgt voor een optimale smeerfilmopbouw en voor een optimale afwikkeling van de rollen. Deze verbeteringen ten opzichte van de traditionele uitvoering bieden een grotere mate van bedrijfszekerheid en een geringere gevoeligheid voor scheefstelling.

Behalve het standaardassortiment levert Duisters ook eenrijige stalen of hybride SKF cilinderlagers voor hoge precisie, tweerijige stalen of hybride SKF cilinderlagers voor hoge precisie, SKF cilinderlagers en lagerunits voor aspotten voor treinen, eenrijige SKF cilinderlagers voor tractiemotoren, afgedichte en niet-afgedichte meerrijige SKF cilinderlagers voor walswerken, SKF steunlagers voor koud walserijen van het clustertype en rollen voor continu gietmachines.

Duisters levert deze SKF cilinderlagers direct uit voorraad.

SKF Tweerijige SKF tonlagers

Tweerijige tonlagers van SKF hebben twee rijen rollen met een gemeenschappelijke bolvormige loopbaan in de buitenring. De twee loopbanen van de binnenring staan onder een hoek schuin met de hartlijn van de as. Deze SKF kogellagers kunnen zich instellen en zijn daardoor ongevoelig voor scheefstelling van de as ten opzichte van het huis en voor doorbuigening van de as.

Tweerijige tonlagers van SKF zijn toonaangevend qua uitvoering en kunnen niet alleen hoge radiale belastingen maar ook axiale belastingen in beide richtingen opnemen. Het standaardassortiment tweerijige SKF tonlagers bestaat uit niet afgedichte kogellagers, afgedichte kogellagers en kogellagers voor schudzeven. Naast het standaardassortiment levert SKF ook diverse tweerijige tonlagers voor speciale toepassingen.

Duisters levert SFK tonlagers direct uit voorraad.

SKF Lagerhuizen

SNL lagerhuizen van SKF zijn toepasbaar voor verschillende soorten kogellagers en afdichtingen in de range van 20 tot 160mm. Onze lagerhuizen bieden meerdere additionele opties, bijvoorbeeld boringen voor smering en monitoring met sensoren. De combinaties zijn vrijwel oneindig. SNL lagerhuizen van SKF zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer voor een hoge mate van trekvastheid.

Voor toepassingen waar extra treksterkte noodzakelijk is leveren we tevens lagerhuizen van nodulair gietijzer.

Duisters levert SKF lagerhuizen direct uit voorraad

SKF Kegellagers

SKF produceert kegellagers in een groot aantal uitvoeringen en maten voor allerlei verschillende toepassingen. De meest voorkomende kegellagers zijn opgenomen in ons leveringsprogramma: eenrijige SKF kegellagers, gepaarde eenrijige SKF kegellagers. De tweerijige en vierrijige SKF kegellagers, die vooral worden gebruikt voor lageropstellingen voor walswerken, maken het uitgebreide standaardassortiment van SKF compleet. SKF produceert ook afgedichte, gesmeerde en vooraf afgestelde eenheden op basis van kegellagers, zoals wiellagereenheden voor personenauto’s, wiellagereenheden voor vrachtwagens en  wielaslagereenheden voor railvoertuigen.

Duisters levert SKF kegellagers direct uit voorraad.

SKF Y-lagereenheden

SKF Y-lagereenheden bieden ontwerpers een ongekende vrijheid in mogelijkheden op het gebied van lagertechniek, zonder concessies te hoeven doen. Duisters heeft verschillende SKF Y-lagereenheden in het programma opgenomen. Vanwege de veelzijdigheid en lage kosten worden Y-lagereenheden in vele branches toegepast.

Het SKF Y-lager assortiment is breed en verdeeld in leverbaar in drie verschillende materialen. Elk voor eigen specifieke toepassingen met verschillende mate van belastbaarheid en smeringsmogelijkheden.

Duisters levert SKF Y-lagereenheden direct uit voorraad. 

INA Y-lagereenheden

INA Y-lagerblokken en lagereenheden leveren we in verschillende soorten en maten. De lagerblokken zijn gemaakt uit gietijzer en bestaan uit een stuk. Voor zwaardere toepassingen leveren we tevens lagerblokken gemaakt van nodulair gietijzer. De lagereenheden zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en zijn kant en klaar voor gebruik.

SKF Naaldlagers

Naaldlagers van SKF hebben ondanks een kleine diameter een hoge belastingcapaciteit door hun cilindrische vorm. Hierdoor zijn deze SKF naaldlagers met name geschikt indien de radiale ruimte beperkt is. SKF naaldlagers leveren we in verschillende uitvoeringen en met een brede range in afmeting.

Duisters levert SKF naaldlagers direct uit voorraad.

INA Naaldlagers

Bent u opzoek naar meer informatie over deze rubriek. Neem alstublieft contact met ons op, wij informeren u graag. Binnenkort vindt u hier de informatieve tekst. onze excuses voor het ongemak.

SKF Looprollen

Dit type kogellager heeft een dikke ring aan de buitenzijde, waardoor SKF looprollen geschikt zijn voor toepassing met hoge radiale belasting. Ze vertonen geen vervorming en reduceren puntbelasting stress. SKF looprollen worden kant en klaar voor montage geleverd (gesmeerd en afgedicht).

Duisters levert SKF looprollen direct uit voorraad.

SKF Taatslagers

Cilindertaatslagers van SKF zijn geschikt voor opstellingen die hoge axiale belastingen moeten opnemen. Deze kogellagers maken starre asondersteuningen mogelijk, zijn relatief ongevoelig voor stootbelastingen en vragen een minimale inbouwruim- te. Standaard zijn deze SKF kogellagers verkrijgbaar als enkelzijdig werkende kogellagers en kunnen alleen axiale belastingen in één richting opnemen.

Cilindertaatslagers van SKF zijn eenvoudig van vorm en zijn verkrijgbaar in een eenrijige uitvoering en in een tweerijige uitvoering. De kogellagers van de series 811 en 812 worden meestal gebruikt wanneer kogeltaatslagers onvoldoende draagvermogen bieden. Het manteloppervlak van de rollen is naar de einden toe iets gebogen waardoor schadelijke kantbelastingen aan de roleinden wordt voorkomen. Deze SKF kogellagers zijn uitneembaar en de afzonderlijke componenten kunnen afzonderlijk worden gemonteerd.

Duisters levert SKF taatslagers direct uit voorraad.

SKF Kogelgewricht lagers

Kogelgewricht lagers van SKF zijn standaard uitgevoerde kant en klare mechanische componenten, geschikt voor multi directionele, zelf uitlijnende bewegingen. De binnenste ring van deze kogellager heeft een bolvormige convexe buitendiameter, terwijl de buitenste ring een navenant concave binnendiameter heeft.

De belasting van deze kogellagers kan statisch zijn. Maar ook oscillerend of trillend bij relatief lage frequenties.

Duisters levert SKF kogelgewricht lagers direct uit voorraad.

SKF Glijlagers

Bent u opzoek naar meer informatie over deze rubriek. Neem alstublieft contact met ons op, wij informeren u graag. Binnenkort vindt u hier de informatieve tekst. onze excuses voor het ongemak.

Stieber vrijlooplagers

Bent u opzoek naar meer informatie over deze rubriek. Neem alstublieft contact met ons op, wij informeren u graag. Binnenkort vindt u hier de informatieve tekst. onze excuses voor het ongemak.